سیمپسون از افرادی است که در حوزة سبکشناسی و زبانشناسی انتقادی به فعالیت پرداخته است. یکی از مباحثی که او بهگونهای دقیق و روشمند آن را بررسی کرده، «دیدگاه روایی» است. از نظر او، دیدگاه روایی به معنای میزان دخالت راوی در عمل روایت کردن است و از سه بخش جزئیتر: دیدگاه مکانی، دیدگاه زمانی و دیدگاه روانشناختی تشکیل میشود. زمینهساز پیوند این سه نوع جزئی، عناصر وجهی بهکار گرفتهشده در متن توسط نویسنده- راوی روایت است. در ادامه، سیمپسون با طرح دیدگاههای روایی چهارگانة ژنت و همچنین دیدگاههای چهارگانة روایی آسپنسکی- فالر و با بررسی دقیقتر عنصر وجهیت در متن، الگوی دیدگاههای روایی نهگانة خود را ارائه میکند. همچنین، از نظر سیمپسون، با بررسی سه دیدگاه مکانی، زمانی و روانشناختی بهکار گرفتهشده در متن روایت، میتوان به تحلیلی از نوع دیدگاه ایدئولوژیکی نویسنده نیز رسید.
- افخمی، علی و سیده فاطمه علوی (1382). «زبانشناسی روایت». مجلة دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران. ش165(بهار). صص83-108.
- تولان، مایکل (2001). درآمدی نقادانه- زبانشناختی بر روایت. ترجمة ابوالفضل حرّی. تهران: انتشارات بنیاد سینمایی فارابی.
- صفوی، کورش (1379). درآمدی بر معنیشناسی. تهران: پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی.
- فرانک، ر. پالمر (1381). نگاهی تازه به معنیشناسی. ترجمة کورش صفوی. چ3. تهران: نشر مرکز، کتاب ماد.
- فتوحی، محمود (1388). «سبکشناسی در سطح نحوی (روش بررسی دیدگاه نویسنده در وجوه نحوی)». مجلة دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران. د60. ش190 (پاییز). صص79-99.
- فرشیدورد، خسرو (1382). دستور مفصّل امروز بر پایة زبانشناسی جدید: شامل پژوهشهای تازهای دربارة آواشناسی و صرف و نحو فارسی معاصر و مقایسة آن با قواعد دستوری. تهران: سخن.
- Fowler‚ Roger (1986). Linguistic Criticism. Oxford: Oxford University Press.
-___________(1981). Literature as Social Discourse. London: Batsford.
- Genette‚ G. (1980). Narrative Discourse. New York: Cornell University press.
- Pound‚ E. (1960). A B C of Reading. London: Faber.
- Nash‚ w. (1990). Language in Popular Fiction. London: Routledge.